A nyolcadik alkalommal megszervezett Tusnádfürdő Kupa – kutyafogathatjó sprint verseny a nemzetközi szervezetek által meghatározott versenykategoriák szerint lesz lebonyolítva:

- A1 – 8 kutyás fogat (szibériai husky),
- B1 – 6 kutyás fogat (szibériai husky),
- C1 – 4 kutyás fogat (szibériai husky), C2 – 4 kutyás fogat (malamut és samoyed),
- D1 – 2 kutyás fogat (szibériai husky), D2 – 2 kutyás fogat (malamut).

A tulajdonképpeni verseny előtt a csapatok a stake-out-ba (az úgynevezett - ideiglenesen kialakított - karámba) fognak összegyűlni, majd onnan a sorshúzás során meghatározott sorrendbe fognak a sípálya közelében berendezett START-hoz állni. További infók a helyszínről itt.

A Tusnádfürdő Kupa tulajdonképpen egy gyorsasági futam, amelyben a kutyák számának megfelelően a fogatok, különböző: 10, 7.4 illetve 5.8 kilométeres távokat teljesítenek, időre. Noha ebben a sportban, ezek a távolságok rövidnek bizonyulnak, a kijelölt erdei pályák technikai szempontból fogják próbára tenni úgy a hajtókat, mint a kutyákat.

A rendezvény és a verseny problémamentes lebonyolítása érdekében kérünk tartsd be a következő, reméljük végtelenül egyszerű szabályokat és tanácsokat:

- ne lépjél be és ne tartózkodj a pályán (a karámban sem!);
- a START és a FINISH vonalakat minden esetben hagyd szabadon, magyarán, ne lépj be oda, a verseny és a fogatok zavartalansága érdekében;
- a versenyen részt vevő kutyákkal csak a gazdák, hajtók engedélyével barátkozz;
- ne etesd a versenykutyákat;
- lehetőleg hagyd otthon a házi kedvenced, vagy ha mégis hozod akkor, vigyázz, ne kerüljön a versenykutyák közé;
- öltözködj rétegesen;
- érezd jól magad! :)SzervezőPartnerek


TámogatókMédia partnerek